Jägershus pelargoner

Välkommen till Jägershus pelargoner!

(Welcome to the pelargoniums of Jägershus.

 

Jägershus SemiramisJägershus AngelikaJägershus Flirtfactor

Jägershus Semiramis, Jägershus Angelika & Jägershus Flirtfactor

Jägershus Broder SamuelJägershus Broder Samuel NY SORT 2020!

Jägershus Sara

Jägershus Sara

NY SORT 2020!

Jägershus Jackpot Joker

Jägershus Jackpot Joker

NY SORT 2020!

 

Visste du att det i Sverige finns ett flertal duktiga pelargonförädlare som regelbundet förädlar fram nya pelargonsorter. Vi kan benämna oss amatörförädlare eftersom vi inte har det som ett professionellt yrke utan mer som en rolig hobby. Hur som helst gör detta att det årligen kommer ut nya sorter på marknaden. Ibland är det handelsträdgårdar som släpper ut nya sorter till försäljning, ibland privatpersoner som har hobbyodlingar och ett intresse för förädling.

Och visste du att varje förädlare (oftast) använder sig av ett prefix i sortnamnet som talar om vem förädlaren är. Själv använder jag mig av prefixet "Jägershus". Ett exempel på detta är pelargonerna ovan som heter "Jägershus Semiramis" och "Jägershus Angelika".

Under "Bildgalleri- Jägershus pelargoner" finns det pelargonbilder av fler av mina egna framtagna och namngivna Jägershussorter. Och under "Jägershussorter i alfabetisk ordning" kan du se fler bilder av varje sort och där kan du också kommentara sorten under respektive bild.

Vill du se hur jag arbetar och kanske få tips på hur du själv kan "göra" din alldeles egna pelargon tycker jag att du ska besöka "Förädling - från frö till färdig sort"

Sen kan du alltid läsa om ett ympningsprojekt jag hade för några år sedan under "Ympning av pelargoner".

Du är hjärtligt välkommen in och ta en titt :-)

Hoppas du blir inspirerad!

 

Pelargonträd

Mitt pelargonträd

 

Mitt pelargonfönster

Mitt pelargonfönster